013 469 0460 info@rocks-n-rivers.nl

Schoolreis Ardennen in educatief thema

Voorbeeldprogramma

Een ideale wijze om de leerlingen samen het “buitenleven” en outdoor activiteiten te laten ervaren is onze Schoolreis in de Ardennen. Daarnaast is het niet zo maar een Schoolreis in de Ardennen. In deze reis kunnen extra educatieve onderdelen opgenomen worden. Zo kan je de werkweek helemaal aanpassen aan specifieke leerdoelen en inrichten aan de hand van een thema. Zoals: respect, cultuur & natuur en beroepsoriëntatie (bv. voor studenten van sport- of defensie opleidingen).

Insteek van de schoolreis Ardennen thema respect:
De leerlingen gaan vol verwachting naar de Ardennen. Eenmaal aangekomen worden ze verrast door inspirerende en uitdagende opdrachten waar we verder in gaan op vertrouwen, sociale omgang met elkaar en communicatie. Hierbij kunnen we uitkijken naar een sportief en geslaagde schoolreis. Ook keren ze terug met een concrete lijst met klas-afspraken om in de toekomst de sfeer in de klas goed te houden. 
 
Insteek van de schoolreis Ardennen thema cultuur & natuur: 
Bij dit kamp leren de leerlingen de Ardennen op allerlei manieren kennen. Zo leren ze hoe grotten ontstaan, wat voor dieren er leven, waar de mensen hier vroeger van leefden en zich gedurende de oorlogen beschermden. Dit alles wordt afgewisseld met avontuurlijke buitensporten. 

Insteek van de schoolreis Ardennen thema beroepsoriëntatie:
Wij kunnen bij dit kamp de activiteiten zo aanpassen dat we extra diepgang geven en het aansluit bij het curriculum van de school. Zo kunnen we extra uitleg geven over ons gecertificeerde veiligheidssysteem, methodiek en didaktiek van de buitensporten maar ook theorie bij groepsdynamica en leiderschap. 

De locaties van uw schoolreis Ardennen:
In de Bocq-vallei in de Belgische Ardennen beschikken we over verschillende locaties die bij uitstek geschikt zijn voor een schoolreis. Iedere locatie heeft zijn eigen unieke vorm van overnachten. Bijvoorbeeld een bivak, ingericht kampement of overnachting in eigen tenten. Je kan kiezen om het kamp plaats te laten vinden vanuit een vaste locatie of in de vorm van een trektocht waarbij je van slaaplocatie naar slaaplocatie wandelt met de spullen en iedere nacht op een andere manier overnacht.

  
Prijzen: 
Vraag een offerte aan en bereken zelf je prijs! Door de offerte aanvraag volledig in te vullen, hebben wij het beste beeld bij jullie wensen. Op basis van die wensen kunnen we de offerte (o.b.v. beschikbaarheid) toesturen. 

Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Ook kan je met een collega gratis komen proefkamperen en activiteiten beleven om de sfeer en mogelijkheden eerst zelf te ervaren! 

Onze locaties

Geschikte locaties voor deze activiteit

Camping Domaine du Bocq
Camping Domaine du Bocq

  Reviews

  Wat onze klanten zeggen

  Geweldig gezellig! Leuk spelconcept als teambuildingprogramma. Iedereen heeft genoten en vond de spellen een leuke uitdaging. Ruimte voor de "dare ...
  Meer lezen
  Maarten - Tilburg
  Geweldig gezellig! Leuk spelconcept als teambuildingprogramma. Iedereen heeft genoten en vond de spellen een leuke uitdaging. Ruimte voor de "dare devils" en de gewone groepsleden.
  Maarten - Tilburg
  Rocks 'n Rivers maakt van elke activiteit een feestje. Sinds 2021 werken wij samen voor outdoor activiteiten bij onze trainingen. De ...
  Meer lezen
  Nicole - Breda
  Rocks 'n Rivers maakt van elke activiteit een feestje. Sinds 2021 werken wij samen voor outdoor activiteiten bij onze trainingen. De mate van flexibiliteit en meedenken in de organisatie is uitzonderlijk en zeer prettig. De trainers zijn zeer vriendelijk, kundig en de materialen en locaties goed verzorgd. Het gevoel dat we weten dat het sowieso goed komt is heel fijn in een dergelijke samenwerking. Niet alleen de locatie in Nederland maar ook in de Ardennen is door ons ingezet en beide zijn top!
  Nicole - Breda
  Geweldige basis voor een goede start van het schooljaar. Rocks 'n Rivers is een mooie organisatie met uitmuntende kwaliteit Als ...
  Meer lezen
  Tom - Bladel
  Geweldige basis voor een goede start van het schooljaar. Rocks 'n Rivers is een mooie organisatie met uitmuntende kwaliteit Als leerlingen en collega's hebben wij een prachtig introductiekamp gehad waarvan we de rest van het jaar de vruchten zullen plukken.
  Tom - Bladel
  Rocks 'n Rivers is ruim op tijd aanwezig en heeft veel verschillende opdrachten/spellen bij waardoor er veel variatie in ...
  Meer lezen
  Jessie - Eindhoven
  Rocks 'n Rivers is ruim op tijd aanwezig en heeft veel verschillende opdrachten/spellen bij waardoor er veel variatie in het spel zit. Wij hadden het programma: de strijd der elementen.
  Jessie - Eindhoven
  Enorm leuk weekend gehad in Maison de la Vallée. Enthousiaste ondersteuning vanuit RNR, en enorm hulpvaardig. Komen...
  Meer lezen
  Rogier - Bennekom
  Enorm leuk weekend gehad in Maison de la Vallée. Enthousiaste ondersteuning vanuit RNR, en enorm hulpvaardig. Komen graag weer terug!
  Rogier - Bennekom
  Het team van Rocks 'n Rivers is ervaren en heeft goed materiaal om mee te werken. De begeleiding is...
  Meer lezen
  Nechwa - Gilze
  Het team van Rocks 'n Rivers is ervaren en heeft goed materiaal om mee te werken. De begeleiding is professioneel en vriendelijk. Alle activiteiten werden professioneel begeleid. Bedankt voor de fijne dag waar we mooie herinneringen hebben kunnen creëren.
  Nechwa - Gilze
  Een leuke gezellige goed verzorgde outdoor en binnen activiteit gehad ter afsluiting van een cursus. Op een prachtige locatie! Passend ...
  Meer lezen
  Hans - Utrecht
  Een leuke gezellige goed verzorgde outdoor en binnen activiteit gehad ter afsluiting van een cursus. Op een prachtige locatie! Passend gemaakt bij de cursus die we hebben gevolgd. Echt een aanrader.
  Hans - Utrecht
  Perfecte organisatie en communicatie maar vooral de flexibiliteit en bijstellen van programma op de omstandigheden. Zeer professionele begeleiding en super ...
  Meer lezen
  Fenne - Tilburg
  Perfecte organisatie en communicatie maar vooral de flexibiliteit en bijstellen van programma op de omstandigheden. Zeer professionele begeleiding en super veilig!
  Fenne - Tilburg
  De ruimte rondom de huizen is fantastisch in een briljante omgeving. De activiteit met via ferrata, abseilen en klimmen was ...
  Meer lezen
  Nicolaas - Geldrop
  De ruimte rondom de huizen is fantastisch in een briljante omgeving. De activiteit met via ferrata, abseilen en klimmen was super leuk om te doen en heel strak georganiseerd. Vooral de via ferrata is een stevige uitdaging en zeker niet een 'eitje'. Kortom: erg leuk gehad en het heeft positieve impact op ons team.
  Nicolaas - Geldrop
  De leerlingen hebben enorm genoten. Afgezien van het weer was alles top. De activiteiten spraken de leerlingen aan, het eten ...
  Meer lezen
  Monique - Nijkerk
  De leerlingen hebben enorm genoten. Afgezien van het weer was alles top. De activiteiten spraken de leerlingen aan, het eten was prima en de sfeer was goed.
  Monique - Nijkerk

  Informeren naar de mogelijkheden?